جمعه ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳
قوانین پولی و بانکی کشور مربوط به سال ۵۱  اصلاح شود/  مسئولین درس تکلیف مداری را از آزادگان سرافراز بیاموزند

حوزه/ خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه کشور دیگر ظرفیت تکانه‌های ارزی را ندارد، قانون پولی و بانکی کشور را مربوط به سال ۱۳۵۱ دانست و از دولت خواست با تدوین لایحه‌ای این قانون را اصلاح کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد در خطبه های امروز ( 26 مرداد ) نماز جمعه تهران با تبریک فرا رسیدن سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی، گفت: رهبر معظم انقلاب آزادگان را ذخیره انقلاب اسلامی نامیدند؛ بدون تردید بعد از ظهور اسلام و پذیرش این آیین آسمانی توسط ملت ایران، دفاع مقدس بزرگترین رویداد تاریخ چندهزارساله ملت ایران بوده است.

وی ادامه داد: رویدادی که ایران را در قله‌های سیاسی، علمی، اقتصادی و نظامی قرار داد و راه را برای رسیدن به جایگاهی که زیبنده ملت ایران است، فراهم کرد؛ تردید نکنید که اگر دفاع مقدس نبود، امروز عراق به دست مدیران و مسئولان برآمده از اراده ملت عراق اداره نمی‌شد و یک نظام سیاسی مستقل اداره آن را برعهده نداشت، امروز لبنان به نماد اقتدار امت عربی و مهد خلق مقاومت اسلامی مبدل نمی‌شد.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: اگر دفاع مقدس نبود، سوریه و فلسطین و غزه، مشت گره شده‌ای بر سینه استکبار نبودند. یکی از زیباترین برگ های دفاع مقدس، صحنه‌های اسارت بوده است. مردانی که تا آخرین گلوله خود جنگیدند و مبارزه ای سخت کردند و نهایتا با آنکه بی‌صبرانه منتظر شهادت بودند، خداوند اسارت و آزادگی را برای آنها مقدر کرد تا پیام آور خون شهیدان باشند.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی‌فرد افزود: دشمن اذعان می‌داشت که شیران قدرتمندی در اردوگاه‌ها حضور دارند، مردان سلحشوری در این اسارتگاه‌ها قدم گذاشته‌ و حسرت یک آه را بر قلب سخت دشمن گذاشتند؛ آزادگان عزیز با الهام از قرآن کریم، برنامه مجاهدت و ایثار خود را از جبهه‌ها آغاز کرده بودند و در اسارت، با شجاعت و عقلانیت تداوم بخشیده بودند. آنها رابطه خود را با خدا مستحکم کردند، لذا با یک راهبرد دقیق که سید آزادگان بر آن اصرار داشت، به تحکیم رابطه خود با خدا اهتمام ورزیدند و به انجام دقیق تکلیف خود فکر می‌کردند.

وی تصریح کرد: دغدغه آحاد اسرا این بود که وظیفه چیست و چگونه باید آن را انجام بدهیم؟ امروز هم اگر مسئولین کشور و آحاد مردم به فهم دقیق وظیفه و انجام آن برسند، به سعادت می‌رسیم.

امام جمعه موقت تهران افزود: آزادگان یکی از وظایف مهم خود را خدمت به یکدیگر قرار داده بودند؛ یکی از محورهایی که اخوی بزرگوار ما، مرحوم سیدعلی اکبر ابوترابی برای کارهای اُسرا تعریف کرده بود، این بود که مبادا کسی از اسرا از کارها و فعالیت‌ها جابماند و اگر این طور شود، ما مسئول هستیم. آزادگان پیشگام، نگران خانواده آزادگان بودند و در این مسیر از هیچ خدمتی فروگذار نمی‌کردند.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد در همین رابطه تاکید کرد: باید کارها را با هم انجام داد؛ شرکت‌کنندگان در نماز جمعه باید پیشگام وحدت باشند و با آنهایی که افسرده‌حال هستند و نقدی دارند، باید با ادب برخورد شود. مبادا کسی از جبهه انقلاب فاصله بگیرد و یا امکان ورود کسی به این جبهه باشد و کوتاهی کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کشور دیگر ظرفیت تکانه‌های ارزی را ندارد، قانون پولی و بانکی کشور را مربوط به سال 1351 دانست و از دولت خواست با لایحه‌ای این قانون را اصلاح کند.

خطیب موقت نمازجمعه تهران تاکید کرد: با همکاری دولت می‌توان با لایحه‌ای این قانون را اصلاح کرد و هدفگذاری در بانک مرکزی نیز باید در راستای رشد تولید ناخالص داخل به منظور ثبات نرخ ارز در کشور و جلوگیری از این تکانه‌های سخت در میان‌مدت و بلندمدت باشد.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد یادآور شد: رهبر عالیقدر انقلاب مؤکدا اصلاح نظام بانکی را از دولت مطالبه کرده اند و این کار بزرگ نیازمند برنامه ریزی و استفاده از نخبگان علمی و اجماع نخبگان علمی و سیاسی است.

وی تأکید کرد: باید سه قوه با عزم جدی و نگاه بلندمدت، اصلاح نظام بانکی را در دستور کار خود قرار دهند و قدم ها را استوار بردارند و عزم جدی برای استقلال بانک مرکزی داشته باشند و رئیس کل جدید نیز به طور شفاف این مطالبه را از دولت و مجلس داشته باشد؛ بدون این مطالبه نمی توان بر مشکلات جدی نظام بانکی فائق آمد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه اصلاح نظام بانکی مسیر را برای رشد اقتصادی کشور هموار خواهد کرد، به افزایش پایه پولی و عوامل آن اشاره کرد و اظهارداشت: یکی از اجزای پایه پولی کشور، خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی است و اراده بانک مرکزی باید بر عدم افزایش این دارایی ها باشد؛ در این حوزه قانون نیز تصویب کرده ایم اما عمل نشده است.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد یادآور شد: این دارایی ها باید کنترل شود، چرا که رابطه ای مستقیم با کنترل هزینه های مالی دولت دارد؛ اگر دولت رها شده و هزینه های آن افزایش یابد، نتیجه آن افزایش پایه پولی کشور خواهد بود.

وی به عامل افزایش پایه پولی کشور اشاره کرد و افزود: با افزایش بدهی های دولت، شاهد رشد غیرمعقول پایه پولی کشور خواهیم بود؛ دولت محترم باید با برنامه ریزی نسبت به پرداخت بدهی های انباشته شده خود قدم بردارد و مانع رشد این بدهی ها شود.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: عامل دیگر افزایش پایه پولی کشور، خالص بدهی بانک ها به بانک مرکزی است؛ امروز در این حوزه با معضل و چالش مواجهیم، بانک های خصوصی را بدون ضابطه خلق کرده ایم، در حالیکه ابزارهای لازم را برای نظارت بر آنها نداشته ایم، لذا شاهد افزایش بدهی آنها به بانک مرکزی هستیم به طوری که این بدهی در یک سال از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد تاکید کرد: رئیس کل جدید بانک مرکزی باید با ابزارهای مناسب نظارتی بر عملکرد بانک های خصوصی نظارت جدی داشته باشد و برای بهبود تولید ناخالص ملی برنامه ریزی کند.

وی  خطاب به رئیس کل بانک مرکزی گفت: آقای رئیس کل با دستور و امر معاون و مسئولان خود را عزل و نصب نکنید، چرا که شما مسئول هستید و باید پاسخگو باشد. رئیس‌کل بانک مرکزی باید مسئولیت‌ها را به دست مدیران عالم و باتجربه بسپارد و کشور این سرمایه‌ها را در اختیار دارد.

وی خطاب به مردم هم تصریح کرد: هر چند امروز با مشکلاتی در بازار ارز مواجهیم، اما بنا به دلایلی با مشکلاتی هم که دیگر کشورهای مبتلا به معضلات ارزی مواجه هستند، روبرو نیستیم.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد در توضیح این نکته گفت: کشورهایی را با هزینه های سنگین و افزایش بدهی های خارجی سراغ داریم؛ برخی کشورهای همسایه ما با ۴۰۰ میلیارد دلار بدهی خارجی مواجهند، در حالی که کل بدهی خارجی میان مدت و بلندمدت ایران حداکثر ۱۱ میلیارد دلار است. ما از ظرفیت های بالایی برای خلق ثروت و ارزآوری برخورداریم که باید از آنها استفاده کنیم.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: اگر همین تحریم باعث شود که به سمت تبدیل نفت خام به فرآورده های باارزش نفتی برویم که امکان تحریم آنها برای دشمن خیلی سخت است، این یک موفقیت است و می توانیم با تحریم ها مقابله کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد اظهار کرد: گمان نکنیم که با افزایش نرخ ارز، اقتصاد ایران که جزو ۲۰ اقتصاد اول دنیا است، لزوما با مشکل مواجه می شود؛ مشروط بر اینکه تصمیمات درستی بگیریم اما همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، در ابتدای امسال متاسفانه تصمیمات غلطی اتخاذ شد.

امام جمعه موقت تهران افزود: مسئولیت ها را به دستِ مدیران عالی، باتجربه و متعهد بسپارید، چرا که کشور این سرمایه ها را در اختیار دارد.

انتهای پیام   313/17

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha